FDA:n delegaatio osallistui EDA:n vuosiseminaariin

3282958

FDA – Suomen Purkuliikkeiden liiton delegaatio osallistui European Demolition Associationin (EDA) vuosiseminaariin Pariisissa 9.-10. kesäkuuta. 

FDA järjesti seminaarimatkan EDA:n purkualan vuosiseminaariin yhdessä Suomen Asbesti- ja Pölysaneerausalan liitto SAP ry:n kanssa. Suomen delegaatio oli seminaarin suurin: suomalaisia oli mukana yhteensä 20.

Seminaari käsitteli laajasti purkualaa, kierrätystä ja haitta-aineita. Seminaarin avasi Euroopan komission sisämarkkinoiden, teollisuuden, yrittäjyyden ja pk-yritystoiminnan pääosaston (DG-GROW) Fulvia Raffaelli, joka valotti  rakentamisen kiertotaloutta edistäviä politiikkoja EU-tasolla. Päivän muissa puheenvuoroissa kuultiin monia konkreettisia esimerkkejä purkuhankkeista ympäri maailmaa.

– Oli erittäin kiinnostavaa kuulla, millaisia purkuhankkeita eri puolilla maailmaa on toteutettu. Avartaa omaa mieltä huomata, että ratkaisuja toteutetaan hyvin eri tavalla kuin mitä itse teemme. Pienen alan sisällä on tärkeää jakaa kokemuksia ja laajentaa osaamista, toimitusjohtaja Juha Nyberg Umacon Oy:stä kommentoi.

– Ehdottomasti parasta seminaarissa oli verkostoituminen. Tutustuminen erityisesti suomalaisiin purkualan edelläkävijöihin oli minulle arvokasta. Odotan jo innolla EDA:n seuraavaa vuosiseminaaria, Nyberg jatkaa.

– Tilaisuus auttoi ymmärtämään, että purkualalla on pinnalla samat ajankohtaiset kysymykset niin Suomessa kuin muualla Euroopassa. Alalla puhuttaa muun muassa työvoiman saatavuus, rakennusosien uudelleenkäyttö ja betonin materiaalihyödyntäminen, markkinointi- ja liiketoiminnan kehitysjohtaja Kati Tuominen Purkupiha Oy:stä kertoo.

– Keskustelimme muiden eurooppalaisten purkualan toimijoiden kanssa siitä, miten voisimme parantaa alan vetovoimaan yhteistyössä, Tuominen täydentää.

Kuvat: Virpi Eronen
Artikkelikuva: EDA

FDA-logo-2022-800mm-lev-01

FDA - Suomen Purkuliikkeiden liitto ry
Finnish Demolition Association

Katso kaikki yhteystietomme »
In English »