Purkualan parhaat: digitalisaatiolla lisää arvoa asiakkaalle

Purkualan parhaat

Lotus Demolition Oy:n digitaalinen purkuprosessin seuranta antaa ajantasaisen kokonaisnäkymän purkuhankkeen etenemiseen. 

Purkualan digitalisaatioaste on tyypillisesti matala. Tyypillisesti digitaalisia järjestelmiä on yhdessä hankkeessa käytössä useita, ja ne ovat kokonaisratkaisujen sijaan yleensä yksittäisiä ratkaisuja yksittäisiin tarpeisiin. Pirstaleisista järjestelmistä johtuen projektin tilannekuva on usein epämääräinen, eikä asiakkaalle ole tarjolla reaaliaikaista tilannekuvaa.

Lotus Demolitionin hanke osallistuu Vuoden purkuhanke kilpailuun, jonka voittaja julkistetaan Purkupäivä2022-tapahtumassa 8.9.2022.

Reaaliaikainen seurantajärjestelmä hyödyttää kaikkia hankkeen osallisia

Lotus Demolitionin purkuprojektin seurantajärjestelmä antaa aina ajan tasalla olevan näkymän purkutyön etenemiseen. Järjestelmä palvelee asiakkaan lisäksi myös purkuhankkeessa työskenteleviä.

Lisäksi järjestelmä kokoaa yhteen muun muassa purkamisessa syntyvien materiaalien määrän, purkamisen hiilijalanjäljen, työturvallisuushavainnot ja hankkeen kustannukset. Järjestelmän myötä purkuhankkeen data on siirrettävissä myös muihin järjestelmiin.

Data mahdollistaa päästövähennykset

Järjestelmään kootun datan perusteella on mahdollista optimoida kuljetusmatkoja, purkumenetelmiä sekä koneiden käyttöä ja näin vähentää hiilidioksidipäästöjä. Lisäksi järjestelmä helpottaa uusiomateriaalien myyntiä.

Järjestelmä rakennettiin vuoden 2021 aikana. Hankkeen myötä turvallisuustyöstä on tullut selkeämmin luonteva osa projektien johtamista.

 

Lisätietoja: Head of Marketing Petri Uomala, Lotus Demolition Oy, petri.uomala(at)lotusdemolition.fi

 

Purkualan parhaat -sarja nostaa esiin alan kehittäjät, parhaat käytännöt ja menestystarinat. Sarja esittelee alaa eteenpäin vieviä purkuhankkeita. Kirjoitus on viisiosaisen sarjan kolmas osa.

 

FDA-logo-2022-800mm-lev-01

FDA - Suomen Purkuliikkeiden liitto ry
Finnish Demolition Association

Katso kaikki yhteystietomme »
In English »

FDA