Purkualan parhaat: Helsingissä haastavassa haitta-ainepurkuhankkeessa löytyi jatkuvasti lisää tutkittavaa

Purkualan parhaat

M.R. Partners Oy:n haitta-ainepurkukohteessa Helsingin Hämeentiellä 1950-luvulla rakennetusta talosta paljastui jatkuvasti lisää tutkittavaa. 

Rakennukseen tehtiin kaikkien sisätilojen saneeraus. Kohteessa on seitsemän asuinkerrosta sekä pohjakerros, kellari, alakellari ja ullakko. 1950-luvulla rakennettuun taloon oli sen elinkaaren aikana tehty useita asuntokohtaisia saneerauksia, mikä aiheutti erityishaasteita. Kun kaikki kaapistot purettiin, paljastuivat lattioiden korkeuserot, joiden vuoksi myös lattioita piti purkaa. Vaikka kohteessa oli tehty huolellinen haitta-ainekartoitus, jonka mukaan haitta-aineita, lähinnä asbestia, oli jokaisessa asunnossa, lisää löytyi koko ajan saneerauksen edetessä. Tämä vaati erityistä huolellisuutta ja osaamista sekä työnjohdolta että työntekijöiltä.

M.R. Partnersin Hämeentien-hanke osallistuu Vuoden haitta-ainepurkuhanke -kilpailuun, jonka voittaja julistetaan Purkupäivä 2023 -tapahtumassa 7.9.2023.

Hankkeessa kehitetyt uudet menetelmät vähensivät jätettä

Hankkeessa käytettiin yrityksen itse kehittämiä ja teettämiä monikäyttöisiä sulkutunneleita, jotka vähensivät jätteen määrää huomattavasti. Osastojen alipaineen seurannassa käytettiin uudenlaista Kvalilogin asbestitöiden seuranta- ja raportointijärjestelmää, jolloin alipainetta pystyttiin jatkuvasti seuraamaan niin toimistolla kuin kännykälläkin.

Laatujohtamisjärjestelmä auttoi aikataulun ja kustannusten hallinnassa

Hankkeen suunnittelussa ja valmistelussa otettiin huomioon rakennuksen ikä ja useat huoneistokohtaiset saneeraukset. Saneerausten tiedot olivat puutteelliset: ei tiedetty, milloin saneeraukset oli tehty, oliko poistettu vanhoja materiaaleja eikä saneerauksissa käytettyjä materiaaleja. Työn toteutuksessa käytettiin yrityksen omaa laatujohtamisjärjestelmää aikataulun ja kustannusten hallintaan. Hankkeen vastaava työnjohtaja seurasi aikataulua päivittäin, projektipäällikkö seurasi kustannuksia reaaliaikaisesti. Työnjohtajan ja projektipäällikön hyvän yhteistyön ansiosta pysyttiin suunnitellussa aikataulussa ja budjetissa. Tilaajan, suunnittelijan ja urakoitsijan erinomainen yhteistyö varmisti osaltaan työn laadukkaan lopputuloksen.

Lisätietoja: M.R. Partners Oy

Purkualan parhaat -sarja nostaa esiin alan kehittäjät, parhaat käytännöt ja menestystarinat.

 

FDA-logo-2022-800mm-lev-01

FDA - Suomen Purkuliikkeiden liitto ry
Finnish Demolition Association

Katso kaikki yhteystietomme »
In English »